ДДС измама за над 300 000 лева предотвратиха инспекторите от Фискален

...
ДДС измама за над 300 000 лева предотвратиха инспекторите от Фискален
Коментари Харесай

Данъчните предотвратиха измама с ДДС за хиляди левове

ДДС машинация за над 300 000 лв. предотвратиха инспекторите от " Фискален надзор “, " Разследване на особени случаи “ и " Контрол “ на Национална агенция за приходите, похвалиха се от приходната организация. 

В рамките на изненадваща инспекция е открито, че сдружение, което реализира импорт от Китай през Гърция, е направило опит да избегне заплащането на дължимо Данък добавена стойност, чрез фиктивни покупко-продажби със артикули в огромни количества и стойност, като фактурите са издадени от свързани лица. На компанията е предоставена проверка, като са изискани всички фактури за покупки и продажби по тип на стоките. Наложен е запор на налични артикули в размер на над 300 хиляди лева за да се обезпечи заплащането на дължимото Данък добавена стойност.

Ревизията е част от акцията на Национална агенция за приходите, ориентирана към сдружения, осъществяващи вътреобщностни придобивания на китайски артикули, обмитени в Гърция, както и импорт на артикули от трети страни в България, като товарите се наблюдават от момента, в който влязат у нас. Приходната организация следи придвижването на стоката, документите за последващите продажби и препродажби, като се правят голям брой инспекции на място в хранилища, търговски площи и счетоводни адвокатски фирми. Основната задача на данъчните е да подсигуряват, че се заплаща действителен Данък добавена стойност.

" Национална агенция за приходите реализира цялостен мониторинг на компаниите, които правят импорт, посредством продан на данни с Агенция " Митници “. Звеното " Фискален надзор “ следи придвижването на стоките на територията на страната, данъчните инспектори проучват хиляди фактури и препродажбите на вносните артикули, като се ревизират вносители, търговци на едро и дребно и при открити отклонения от облагане се разпореждат инспекции и проверки. Правим това освен в изгода на бюджета, само че и с цел да ограничим нелоялната конкуренция “, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР